STRESS

Deze week is ‘week van de werkstress’.

Dit jaar staat preventie van werkstress door werkplezier centraal. Veel bedrijven erkennen dat de werkdruk hoog is en willen dat hun medewerkers leren omgaan met deze druk.

Er is natuurlijk ook veel dat de medewerker zelf kan doen om mentaal weerbaarder te worden tegen stress, maar uiteindelijk zal hij/zij er vooral veel voor moeten láten. De vraag die dan naar voren komt is of jouw medewerker dit er wel voor over heeft, met name als hij/zij weinig voldoening haalt uit werk, of weinig waardering krijgt.

De coacholoog helpt niet alleen medewerkers, maar ook werkgevers om concreet te maken wat er nodig is om de werkstress structureel te verlagen en de duurzame inzetbaarheid van de medewerker te verhogen!

Werkgevers hebben er belang bij om na te gaan wat medewerkers nodig hebben, want ze waren in 2016 2,5 miljard euro kwijt aan negen miljoen door stress verzuimde werkdagen. In dit artikel staat heel helder beschreven wat de invloed is van werkstress op je brein en het belang om dit te verminderen!

In opdracht van de brancheorganisatie voor ‘duurzame inzetbaarheid’, OVAL, is een onderzoek uitgevoerd naar mogelijke oplossingen. Dit leidde tot tips als: geef je medewerkers vrijheid, steun en waardering.

week van de werkstress